STREKMETAAL

Product: Strekmetaal

Strekmetaal is een en multi-toepasbaar product van duurzame kwaliteit. Het wordt geproduceerd uit diverse metalen, zoals: staal, aluminium en RVS. Dit zijn de meest gebruikte materialen, maar u kunt ook denken aan metalen als koper en messing. Strekmetaal wordt toegepast als gevelbekleding en afwerking van balustrades. Ook komt het vaak voor in alledaagse gebruiksvoorwerpen, zoals filters en afzuigkappen. Dit veelzijdige product geeft elk project de unieke en gewenste uitstraling mee. Niet voor niets passen architecten het graag toe in totaalprojecten.

Strekmetaal kan op verschillende manieren worden afgewerkt alvorens het wordt toegepast. Thermisch verzinken (bij staal), maar ook poedercoatsystemen en anodiseren (bij aluminium) behoren tot de mogelijkheden. Bij uw keuze voor poedercoating of anodiseren is er een zeer breed scala aan kleurmogelijkheden. Aan elke wens kan worden voldaan. Rometa Metaalproducten laat zich graag door u inspireren tot nieuwe uitdagingen met strekmetaal.

Een bijzonder proces

Strekmetaal | Techniek | Rometa Metaalproducten

Het productieproces van strekmetaal is bijzonder. Er wordt namelijk geen materiaal doorgedrukt of verwijderd. In de fabriek zorgen gekartelde boven- en ondermessen ervoor dat het materiaal ingesneden wordt, waardoor er geen materiaalverlies is. Dit gegeven in combinatie met de lange levensduur van het materiaal maakt het dan ook een duurzaam product. Doordat het materiaal na elke snede door de machine wordt getrokken, ontstaan er mazen die verspringen ten opzichte van elkaar. Vervolgens kunt u kiezen voor standaard plaatafmetingen of productie vanaf coil, waardoor ook langere elementen tot de optie behoren.

De maatvoering van strekmetaal mazen wordt genoteerd als: maaslengte x maasbreedte x dambreedte x materiaaldikte in millimeter. De maaslengte is de hartafstand van knoop tot knoop in de lange diagonaal en kan oplopen van 1mm tot 400mm, afhankelijk van het gereedschap. De maasbreedte is de hartafstand van knoop tot knoop in de korte diagonaal. De dambreedte is de breedte van het materiaal tussen de openingen. De materiaaldikte is de dikte van het toegepaste voormateriaal. Breedte van het strekmetaal: De totale breedte van het materiaal, gemeten in de richting van de lange diagonaal. De maaslengte loopt hierbij altijd gelijk met de eerstgenoemde maat. Lengte van het strekmetaal: De totale lengte van het materiaal, gemeten in de richting van de korte diagonaal. Strekmetaal is leverbaar in verschillende plaatafmetingen, afhankelijk van de gewenste maaslengte.

Strekmetaal | Productie | Rometa Metaalproducten

Strekmetaal is een driedimensionaal materiaal, dankzij zijn eigenwijze productieproces. Het plaatmateriaal wordt tijdens het insnijden verbogen, waardoor het een driedimensionale structuur krijgt. U kunt strekmetaal ook weer vlak maken door het te walsen. Hierbij kan de oorspronkelijke plaatdikte weer worden benaderd. Toleranties in strekmetaal zijn afhankelijk van het type strekmetaal en de plaatafmeting. Platen kunnen worden geleverd met rondom gesloten mazen, een veelvoud van de maaslengte en maasbreedte. Ook is het mogelijk de platen symmetrisch of asymmetrisch te produceren.

Geperforeerd Metaal | Bewerking | Rometa Metaalproducten

Na productie kunnen de strekmetaal platen verder bewerkt worden alvorens ze worden toegepast als eindproduct. Strekmetaal kan bijvoorbeeld gelast worden in frames, het kan gezet worden in diverse hoeken en het kan in radius gewalst worden. Doordat de platen worden ingesneden ontstaat er spanning in de plaat. Dit bepaalt mede de tolerantie van het materiaal. Om platen nog maatvaster te maken, kunnen ze na productie op maat gesneden worden. Hiermee zijn tevens diverse vormen te realiseren. Tot slot zijn er afwerkingsmogelijkheden zoals poedercoaten, anodiseren en thermisch verzinken.

STREKMETAAL PROJECTEN

Alle projecten van Rometa Metaalproducten zijn een prachtige inspiratiebron voor u als architect of opdrachtgever.
Samen met u creëeren we de mooiste projecten met strekmetaal en geperforeerd metaal. Laat u inspireren door ons uitgebreide portfolio.

Pleinhuis | Tilburg
Leolux | Breukelen
Hornbach | Nieuwegein
Fenixloods | Rotterdam
LSI | Utrecht
Plieger | Amstelveen