GEPERFOREERD

Product: Geperforeerd Metaal

Geperforeerde gaten maken het materiaal bijzonder! Dat is de unieke eigenschap van geperforeerd metaal en tevens ook de grootste uitdaging bij dit product. U maakt zelf een keuze uit perforatiepatronen en gatdiameters. Hierdoor kunnen er vierkante gaten ontstaan of bijzondere vormen in de plaat worden gecreëerd. Elke gewenste uitstraling is realiseerbaar. Geen idee is te gek! Een unieke manier van perforeren is figuurperforatie.  Hierdoor ontstaan afbeeldingen, omdat er gebruik wordt gemaakt van een speciale techniek met verschillende gatdiameters. Middels fotoperforatie ontstaan de meest stijlvolle gevels en interieurs.

De perfoplaten zijn te produceren uit verschillende metalen en toe te passen in diverse disciplines. Hiervan wordt zowel in de bouw als in de industrie veelvuldig gebruik van gemaakt. In de bouw als gevelbekleding of afwerking van uw interieur. Hierbij zijn de panelen in de vorm van cassettes, waarbij de buitenranden van de platen worden omgezet. In de industrie wordt het gebruikt bij onder andere zeven en zeeftrommels.

Een bijzonder proces

Geperforeerd Metaal | Techniek | Rometa Metaalproducten

De productie van geperforeerd metaal is een hightech proces, waarin steeds frequenter specialistische apparatuur en technieken worden ingezet om aan de kwaliteitseisen van u als opdrachtgever te kunnen blijven voldoen. Hierdoor is het mogelijk om vrijwel alle technisch maakbare gaten in materialen aan te brengen. Zelfs in zeer harde materialen van grote dikte. Bij geperforeerd metaal worden, door middel van ponsen, gaten gemaakt in de plaat. Dit is een geavanceerd proces dat wordt afgestemd op uw wensen. De toepassingen lopen uiteen van geveltechniek tot geavanceerde machineonderdelen.

Geperforeerd Metaal | Maatvoering | Rometa Metaalproducten

Geperforeerde platen zijn over het algemeen voorzien van gelijkvormige gaten, die op regelmatige afstand van elkaar in het materiaal worden gestanst. De eenvoudigste vormen zijn het ronde of het vierkante gat, gevolgd door het langwerpige gat. Meer dan 80% van alle materialen wordt met deze soorten uitgevoerd. Daarnaast zijn er nog een groot aantal speciale vormen te onderscheiden. Hiervoor zijn speciale gereedschappen beschikbaar. Deze perforaties worden voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt.

Geperforeerd Metaal | Productie | Rometa Metaalproducten

Perforeren kan in verschillende perforatiepatronen. Gaten kunnen in rechte lijnen geponst worden, maar ook verspringend ten opzichte van elkaar. De onderlinge hartafstand van de gaten, in combinatie met de gatdiameter, geeft het perforatiepatroon weer. De gaten zijn te realiseren in veel diverse vormen. Hierbij kunt u denken aan rond, vierkant of zeskant. Hiervoor zijn speciale gereedschappen beschikbaar. Een bijzondere manier van perforeren is het creëren van afbeeldingen door gebruik te maken van een speciale techniek met verschillende gatdiameters.

Strekmetaal | Bewerking | Rometa Metaalproducten

Geperforeerde platen kunnen na productie verder bewerkt worden. In de geveltechniek worden vaak cassettes toegepast. De randen van de geperforeerde plaat worden dan gezet, zodat het een sterk paneel wordt. Ook kunnen platen gewalst worden of kunnen ze in een eindproduct worden gelast. Platen kunnen desgewenst volledig op maat gesneden worden. Na het ponsen heeft de plaat een braamzijde. Deze scherpe kanten kunnen worden afgebraamd. Geperforeerd metaal kan worden afgewerkt middels poedercoaten, anodiseren of thermisch verzinken.

GEPERFOREERD METAAL PROJECTEN

Alle projecten van Rometa Metaalproducten zijn een prachtige inspiratiebron voor u als architect of opdrachtgever.
Samen met u creëeren we de mooiste projecten met strekmetaal en geperforeerd metaal. Laat u inspireren door ons uitgebreide portfolio.

De Strandgaper | Bergen op Zoom
ERF Terrein | Eindhoven
Fenixloods | Rotterdam
Audi | Den Haag
Gemeente | Oldebroek
Europahuis | Amsterdam