“Als geboren en getogen Udenaar zette ik op
26 jarige leeftijd de stap om een eigen bedrijf te starten in Uden. Inmiddels wordt er al 30 jaar met heel veel plezier en enthousiasme door ons team gewerkt om elk project tot in detail af te ronden. Dit maakt mij een trotse ondernemer!”

Peter Rovers, Directeur / Eigenaar

1989

Een succesvolle start van Rometa door Peter Rovers in Uden.

30 Jaar Rometa in vogelvlucht.

Toen ik 30 jaar geleden de eerste stappen zette als zelfstandige ondernemer, wist ik niet wat de toekomst mij zou brengen. Op 13 juli 1989 ben ik met behulp van een toonaangevend strekmetaal en geperforeerd productiebedrijf in Duitsland, gestart met mijn eigen onderneming. Omdat ik een geboren en getogen Udenaar ben, was de locatie voor Rometa geen moeilijke keuze. Dit moest Uden worden! Niet alleen om die reden was Uden dé geschikte plaats om te starten. Ook dankzij de centrale ligging was het strategisch gezien voor Nederland, België en Duitsland de perfecte plaats.

Als 26 jarige jongen waagde ik de stap en zocht ik een pand in het buitengebied van Uden. In de beginjaren hoofdzakelijk als toeleverancier van standaard platen. Hiervan hadden we destijds 100 verschillende soorten op voorraad. Al snel werden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Dit waren niet meer alleen de standaard platen, maar het werd steeds meer maatwerk. Onder andere uithoeken, zetten en lassen werden al snel toegevoegd om aan de vraag van onze opdrachtgevers te kunnen voldoen. Daarna volgde er diverse oppervlaktebehandelingen om een compleet product te kunnen leveren.

In 2000 werd er een geheel nieuw pand gebouwd op het industrieterrein Vluchtoord te Uden. Dit is tot op de dag vandaag nog steeds ons honk. Er kwam een kleine verschuiving op gang van hoofdzakelijk industriële producten naar zowel bouwkundige als industriële producten. De basis was wel steeds strekmetaal of geperforeerd metaal, want daar lag onze kracht. Door deze verschuiving groeide het aantal medewerkers. Een projectleider, verkoper en een werkvoorbereider kwamen in dienst. Naar mate de jaren vorderden kwamen er ook nog een aantal bouwkundig tekenaars bij, aangezien de vraag vanuit de bouw sterk bleef toenemen.

De laatste jaren is Rometa een toonaangevende speler geworden in de gevelbouw en hebben we veel prachtige projecten mogen uitvoeren. De projecten werden unieker en van een hoger niveau. De vormen en uitvoeringen werden ook steeds extremer en extremer. Maar Rometa deinsde daar zeker niet voor terug. Het was voor onze technisch bouwkundig tekenaars keer op keer een geweldige uitdaging.

Met het hele team wordt er dagelijks met veel plezier en enthousiasme gewerkt om elk project tot in detail te kunnen afronden. Zonder al deze gespecialiseerde medewerkers, was het Rometa nooit gelukt om zo groot te worden. We zien de toekomst heel positief tegemoet en zullen zeker ons scala aan projecten en materialen blijven uitbreiden. Iedereen heeft zijn steentje hieraan bijgedragen. Daar ben ik enorm trots op!

Peter Rovers, Directeur / Eigenaar

Menu